Hvem er vi

Med en geografisk beliggenhed i centrum af den nye Esbjerg kommune, med kun 5 km til Bramming, 15 km til Ribe, og 22 km til Esbjerg, kan man fakstisk ikke få en mere central placering, og samtidig nyde godt af naturskønne omgivelser i et aktivt lokalsamfund.

Med et godt vejnet er der hurtig til- og frakørsel fra sognet. Der er gode togforbindelser med timedrift mod Esbjerg og Ribe/Tønder fra Sejstrup station beliggende mellem de 2 landsbyer, og så har alle mulighed for at benytte skolebussen mellem Sejstrup/Hunderup og Bramming. Der er desuden trafiksikker cykelsti både mod Bramming og Gredstedbro, samt mellem Hunderup og Sejstrup.

På trods af sognets lidenhed er der muligheder for en lang række kernefunktioner "lige uden for døren". Midt i sognet ligger kirken, børnehaven, dagligvarebutikken og forsamlingshuset. Der er dagpleje i både Hunderup og Sejstrup. Her findes gode idrætsfaciliteter med boldbaner, tennisbaner samt kultur- og idrætscentret, der rummer 5 badmintonbaner. Der er tilbud til alle aldersgrupper.

Traditionerne er mange i landsbyen. Musik- og teaterlivet blomstrer. Der er fastelavnsfest, juletræfest, landsbyfest, Sct. Hans fester, kirkearrangementer samt mange andre enkeltarrangementer. Det hele kan man læse om her på hjemmesiden og i det månedlige husstandsomdelte blad "Landsby-Posten".

I og omkring sognet er der gode vandre- og naturmuligheder, bl.a. Hollænderskoven.

Erhvervsmæssigt er der både store, mellemstore og små landbrug krydret med mange små erhverv, og endelig er der Sydvestjyllands Landbrugsskole (Riber Kjærgård) for kommende landmænd.

Der er både ejer- og lejeboliger i sognet, og der er altid velbeliggende byggegrunde til salg, herunder også storparceller.

Hunderup-Sejstrup har (næsten) det hele !

Læs meget mere om Hunderup-Sejstrup her på hjemmesiden.

Sognet i tal

  Antal indbyggere pr. 1/1-2008   773
  Antal husstande pr. 1/4-2005   170
  Kommune   Esbjerg
  Region   Syddanmark